Contactlenzen

LENSONLINE PARTNER

Optiek Van De Keere werkt samen met LensOnline, de meest betrouwbare website voor lenzen in België. Als klant kan je ervoor kiezen om je lenzen zelf online te bestellen maar wij kunnen de bestelling ook in jouw naam plaatsen.

Zit je zonder lenzen? Dringend nieuwe lenzen nodig? Geen nood! Je kan altijd in onze winkel terecht voor een ruim aanbod aan dezelfde voordelige internetprijzen. Wij hebben alle merken van lenzen ter beschikking en passen zowel unifocale, multifocale en kleurlenzen aan.

Heeft u nog verdere vragen, oogklachten of wil u graag nog eens een contactlenscontrole? Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak in onze winkel. Stationsstraat 18 in Zottegem.

 

Altijd een lens voor iedereen, voor elk moment en voor elk oog.

Het belangrijkste verschil in contactlenzen zit ‘m in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Dit bepaalt namelijk het draagcomfort en de levensduur. Daarnaast zijn alle gangbare sterktecorrecties en cilindrische correcties nagenoeg mogelijk voor iedereen.

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn volledig flexibel. Hierdoor is de passing op het oog optimaal. Dat verhoogt het draagcomfort en verkleint de kans om een lens te verliezen. Inmiddels is er een ruim aanbod van zachte lenssoorten en bestaat er onderscheid in daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en jaarlenzen. Daarnaast zijn er nog kleurlenzen om je ogen een andere look en kleur te geven. Wat het ook wordt, het blijft een persoonlijke keuze.

Harde contactlenzen

Harde contactlenzen -ook wel vormstabiele lenzen of zuurstofdoorlaatbare contactlenzen genoemd omdat de vorm van de lens zich minder goed aanpast aan de vorm van het oog- is het draagcomfort iets minder en de gevoeligheid voor verlies iets groter dan bij andere type lenzen. Voordeel van ‘harde’ lenzen is de levensduur en de goede correctie eigenschappen bij afwijkende sterktes.

Multifocale of dubbelfocus lenzen

Vanaf uw veertigste levensjaar jaar neemt het accommodatievermogen (scherpstelling) van de ogen af. Dit noemt we presbyopie. U wilt geen bril dragen maar u heeft naast een correctie voor afstand (verte) ook een leesbril (voor dichtbij) nodig? Multifocale of dubbelfocus lenzen zijn uitermate geschikt indien u dubbelzicht nodig hebt. Deze uitvoering is zowel voor harde als zachte lenzen beschikbaar.

 

U twijfelt of u lenzen kan/wilt dragen? Met een gezonde dosis doorzettingsvermogen, motivatie en onze coaching en hulp brengen we dit zeker tot een goed einde!